Lansare site și bibliotecă asistivă

Asociația Filantropia Severin anunță că miercuri, 15 octombrie 2014, dată în care se marchează și Ziua internațională a nevăzătorilor, are loc evenimentul de lansare a unui site specializat și a unei biblioteci asistive destinate persoanelor cu deficiențe de vedere.

   Site-ul specializat și biblioteca asistivă destinate persoanelor cu deficiență de vedere sunt realizate în cadrul proiectului FERESTRE DESCHISE SPRE COMUNITATE, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 69724.00 euro. Acest proiect este realizat de Asociația Filantropia Severin în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și se desfășoară în perioada 1 mai 2014 – 30 aprilie 2015.

Site-ul destinat persoanelor cu deficiențe de vedere conține o bibliotecă online, catalogul bibliotecii asistive, help-desk pentru consiliere juridică și socială, lecții Braille, elemente de ergoterapie, știri și o propunere de voluntariat la distanță.

   Biblioteca asistivă conține cărți în limbaj Braille, cărți audio și cărți în format document citite cu sinteza vocală.

Evenimentul este organizat la sediul Asociației Filantropia Severin din Drobeta Turnu Severin, în sala Nestor Vornicescu a Episcopiei Severinului și Strehaiei, str. I. Gh. Bibicescu nr. 6, începând cu ora 1100

Descarcă Comunicat de presa