Workshop în cadrul proiectului Forte

altMiercuri, 28 noiembrie 2012, la Centrul de resurse pentru formare şi dezvoltare personală „Drobeta”, a avut loc o întâlnire de lucru în cadrul proiectului FORTE - Formare trainică pentru parteneriat social.

În cadrul întâlnirii, nucleul de lucru format din părinţii consilieri, părinţii inspectori şi alţi ostenitori ai Centrului Eparhial din Drobeta Turnu Severin, au realizat o analiză a muncii depuse până la această dată, stabilindu-se direcţiile strategice cuprinse în strategia de dezvoltare a Episcopiei Severinului şi Strehaiei pe durata a 5 ani.  

Centrul de resurse „Drobeta”, a luat fiinţă în cadrul proiectului FORTE şi funcţionează cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, începând cu data de 01.11.2011. Scopul Centrului este de a dezvolta capacitatea Eparhiei Severinului şi Strehaiei de a furniza servicii de formare şi consultanţă, care să conducă la creşterea gradului de integrare socială şi dezvoltare personală.  

Proiectul FORTE este susţinut financiar prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU şi se derulează pe parcursul a 36 de luni, până în august 2013. Proiectul, iniţiat de Federaţia “Filantropia” împreună cu Patriarhia Română şi doua instituţii de profil din străinătate, propune sprijinirea dezvoltării organizaţionale a celor 9 eparhii implicate în proiect şi a administraţiei Patriarhale.