,,Ziua Bastonului Alb” la Drobeta Turnu Severin

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image W:\www\filantropia\pics/news/DSC_0077.JPG

altÎn întreaga lume, pe data de 15 octombrie a fiecărui an, se sărbătoreşte „Ziua Bastonului Alb“, zi creată special pentru a marca numeroasele realizări ale nevăzătorilor şi slab văzătorilor şi pentru a recunoaşte rolul acestui obiect în creşterea independenţei lor de mişcare.

Abia în secolul XX el a fost promovat ca simbol pentru a avertiza lumea că persoana care îl poartă este nevăzătoare. Din 1964, ziua de 15 octombrie a devenit „Ziua bastonului alb“ în SUA şi mai apoi în întreaga lume. Asociaţia Filantropia Severin a desfăşurat cu prilejul acestei zile o acţiune la sediul persoanelor cu deficienţă de vedere din Drobeta turnu Severin. Acţiunea a debutat cu slujba de mulţumire. A fost lansat nr. 3/2012 al Revistei ,,Raze de lumină” în braille şi în format audio, precum și  „Taina Sfintei Spovedanii pe înţelesul tuturor” - două volume şi „Acatistul Sfântului Nectarie”, ambele în braille, în contextul anului omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română. Acţiunea a continuat în parcul din faţa prefecturii Mehedinţi, unde mai mulţi tineri voluntari ai Asociaţiei Filantropia Severin au încercat să descopere, într-un mod inedit, cum este să fi o persoană fără vedere.

În perioada 15-19 octombrie 2012, Asociaţia Filantropia Severin organizează mai multe evenimente în Drobeta Turnu Severin, desfăşurate sub genericul ”Săptămâna voluntarului creștin”, în care vor fi implicaţi voluntari ai organizaţiei.