Vizită de studiu în Spania în cadrul proiectului Forte

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image W:\www\filantropia\pics/news/forte.jpg

altPe parcursul acestei săptămâni, o delegaţie a Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului şi Strehaiei se află într-o vizită de studiu la Madrid, Spania, în cadrul proiectului FORTE.

Cei doi reprezentanţi ai Eparhiei Severinului, Pr. George Smeu, consilier al Sectorului Social şi Pr. Ioan Ovidiu Polexă, consilier al Sectorului Învăţământ şi Tineret, au avut oportunitatea de a vizita mai multe centre sociale madrilene.  

Mai multe detalii a dat părintele George Smeu, consilier al Sectorului Social:

„Am avut posibilitatea de a intra în legătură cu diverşi actori sociali implicaţi în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunitară, dar şi în diverse servicii pentru persoanele cu dizabilităţi. Pentru noi, reprezentanţii Episcopiei Severinului şi Strehaiei au fost foarte insteresante întâlnirile cu diversele fundaţii care se ocupă cu de aceste persoane aflate în dificultate şi am avut o perspectivă asupra legislaţiei locale din Madrid şi a celei naţionale, din cele 17 regiuni care formează Spania.

Am observat, de asemenea, modul de lucru cu persoanele cu deficienţe de vedere, auz  şi vorbire. Vizita noastră se încadrează în obiectivele FORTE, care ajută la ceea ce înseamnă modele  de incluziune socială. Astfel, după această vizită, putem avea o viziune mai clară asupra felului în care putem implementa sistemele observate în Spania, în cele 9 Eparhii implicate în proiectul FORTE. ”  

Proiectul FORTE este susţinut financiar prin Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU şi se va derula pe parcursul a 36 de luni, până în august 2013.  

Proiectul, iniţiat de Federaţia “Filantropia” împreună cu Patriarhia Română şi mai multe instituţii de profil din străinătate, propune sprijinirea dezvoltării organizaţionale a eparhiilor.Partenerii în proiect sunt: Patriarhia Română, Instituto de Formacion Integral (Spania) şi Global Commercium Development.